Seznam alergenů

Publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

  1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
    (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
  2. KORÝŠI
    (a výrobky z nich)
  3. VEJCE
    (a výrobky z nich)
  4. RYBY
    (a výrobky z nich)
  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
    (a výrobky z nich)
  6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
    (a výrobky z nich)
  7. MLÉKO
    (a výrobky z něj)
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY
    (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, makadamie a výrobky z nich)
  9. CELER
    (a výrobky z něj)
  10. HOŘČICE
    (a výrobky z ní)
  11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
    (a výrobky z nich)
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
    (v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vajádřeno SO2)
  13. VLČÍ BOB (LUPINA)
    (a výrobky z něj)
  14. MĚKKÝŠI
    (a výrobky z nich)